februari 19, 2021

Är du och jag på väg tillbaka till ”Egypten”?

Året var 1983. Jag hade på sensommaren 1982 äntligen tagit mitt körkort. Efter att ha muckat från lumpen och därefter fått ett högstadielärarjobb fanns plötsligt pengarna till de dyra körlektionerna. Sommaren 1983 kom och därmed en sorts frihet. Jag hade tagit över min pappas kaliforniavita Volvo 142. Årsmodellen var 1969. I den satt nu en fin Kraco bilstereo och högtalarna låg i sedanmodellens ”hatthylla” där bak. Kassettfacken var välfyllda. Förutsättningarna fanns som aldrig förut. Jag åkte runt på de slingriga vägarna norr om Örebro; Fellingsbro – Frövi – Vedevåg och sen väg 60 från Lindesberg hem igen. Musiken i bilen var central. Volymen var hög, basen tydligt markerad. Detta gjorde turen till en upplevelse, där jag ännu kan minnas vilken låt som hörde till vilken kurva på vägen.

Läs mer i EFS Sydveriges tidning –  Livsluft.