september 14, 2021

Fäst dina ögon på Jesus

Den glada målvaktscoachen och TV-kommentatorn i ishockey Erik Granqvist berättar att han under sin tid som målvakt i Luleå Hockey spelade halvblind. Han kunde se puckarna som sköts från nära håll, men långskotten kunde han bara liksom stöta undan. Själv har jag under senvåren fått bekanta mig med samma företeelse, en delvis blindhet. En operation av näthinnan på ena ögat gjorde att jag under några veckor inte kunde se mer än gråa skuggor och vissa konturer. Med tiden försvann gasen som pumpats in i ögat och jag kan nu se så gott som klart. Vi är båda bosatta i Ängelholm och, som jag förstår det, går vi till samma optiker. Optikern har fått Erik att upptäcka nya vinklar och jag får där mina glasögon utbytta med ojämna mellanrum.

Läs mer i EFS Sydsveriges tidning –  Livsluft.