april 21, 2022

Rapport från missionsfältet

Amanda Alfredsson från Tyringe, är del av EFS  praktikantprogram. Här berättar hon om sina upplevelser från Tanzania.

Generalsekreteraren började med att fråga om vår bild av landet och människorna här, vi gav vår bild och förväntan av på hur vi såg på det. Jag hade en romantiserad bild av samhället och landet men på resan från Dar es-Salaam fick vi se landets varierande naturväxlingar från platta partier till grönskande träd så långt ögat kunde nå till böljande bergspartier. Men hans huvudpunkt i frågan är att vi har vår bild av människorna, landet, naturen och delar av kulturen men att verkligheten ser annorlunda ut, inte det visuella vi ser med ögat utan mer av det kulturella. Det som vi kommer få leva genom mellan raderna. Hans ord var att gå in med ett öppet sinne, lära av och lära om. I praktien handlade det om att neutralisera vår bild av afrikanerna och gå in med nya ögon för att vara öppensinnade till det som väntade oss. Tro mina ord när jag säger att det har varit mycket nytt överallt, inte minst i mötet med en ny kultur som är långt ifrån vad vi i Sverige lever i. 

Läs mer i EFS Sydsveriges tidning –  Livsluft.