maj 24, 2018

Sänd

När:
november 9, 2018 kl. 18:00 – november 10, 2018 kl. 18:00 Europe/Copenhagen Tidszon
2018-11-09T18:00:00+01:00
2018-11-10T18:00:00+01:00
Var:
EFS-gården Åsljunga
Ånhultsvägen 31
286 72 Åsljunga
Sverige

Sänd – ett redskap till hjälp för lokala sammanhang

”Som Fadern har sänt mig sänder jag er.” (Joh 20:21) Detta är vår kallelse: att sändas av Fadern till de människor som han har kallat oss till. Men vilka är det? Och hur når vi dem vi är kallade till med budskapet om Jesus?

Sänd är en kurs/redskap som är utformad för att hjälpa lokala sammanhang att söka svar på dessa frågor och att steg för steg arbeta vidare med hur ni kan uppfylla er del av missionsuppdraget.

Vår vision med Sänd är att ni får redskap för att nå nya människor, utvecklas som gemenskap, få växa i er Gudsrelation och i ert lärjungaskap.

Vilka sammanhang kan vara med?

Sänd är utformat för att passa ditt sammanhang – stort som smått, det växande eller det minskande, i storstaden eller på landsbygden. Undervisningen utgår från frågor som: Vilka är vi kallade att nå och hur når vi dem? Hur gör vi vår församlingsgemenskap mer inbjudande för nya människor? Hur hjälper vi människor att komma i funktion i sina gåvor? Tillsammans söker vi svar på dessa frågor och letar konkreta lösningar utifrån varje lokal gemenskap.

Upplägg

En ledargrupp på fyra till åtta personer samlas fredag och lördag, en gång per termin, under en tvåårsperiod. Ni möts tillsammans med andra sammanhang i en lärandegemenskap där ni får lära sig av varandra, arbeta i den egna ledargruppen och ta tid i bön och tillbedjan. Inför varje träff förbereder sig grupperna genom att se filmundervisning. Mellan träffarna möter gruppen sin handledare som stöttar och hjälper i förändringsarbetet. Varje sammanhang arbetar utifrån sina egna  förutsättningar och sin egen kallelse.

Sänd består av fem olika moduler med olika fokusområden.

 • Modul 1 – Visionsfokus
 • Modul 2 – Missionsfokus
 • Modul 3 – London; studiebesök i olika församlingar
 • Modul 4 – Lärjungaskap/efterföljelse
 • Modul 5 – Vägen vidare

Varje modul innehåller fyra filmer. Två av dem ses före träffen och två under träffen. Filmerna fokuserar på modulens ämne. Det finns dessutom en filmbank med undervisning om t. ex. omvärldsanalys, ledarskapsfrågor, den mindre församlingen, kyrka i stad, Nya sätt att vara kyrka och enkla redskap för utveckling. Den är under uppbyggnad.

Var hålls Sänd?

Sänd finns både regionalt och nationellt. De regionala kurserna har en gemensam start och avslut medan den nationella kursen ges i Uppsala. Till den senare finns det möjlighet att ansluta sig varje termin.

Kursen startar i höst, den 9-10 november, och äger rum på EFS-gården i Åsljunga. Medverkar gör Jonas Hallabro och Iza Jönsson. Övriga träffar äger rum den:

 • 9-10 nov 2018
 • 12-13 apr 2019
 • 8-9 nov 2019
 • 3-4 apr 2020
 • 6-7 nov 2020
 • Studieresa till London v.11 2019. Tider för denna får vi återkomma med.
Kostnaden för träffarna här i distriktet delas mellan föreningen och distriktet och blir med övernattningen ca 400kr/pers för varje träff.
Londonresan betalas av föreningen eller deltagaren själv.
Träffarna börjar 18.00 på fredagen och slutar 17.00 på lördagen.

Klicka här för att läsa foldern.  Livsluft har också skrivit en artikel om Sänd. Läs den här.

Anmäl nedan: 

Fel: Kontaktformulär hittades inte.