Riktad 2018

Välkommen till EFS Sydsveriges distriktskonferens Riktad!

Vi hoppas och arbetar för att detta ska bli en härlig dag som inte bara är en konferens utan en mötesplats för oss i distriktet. En dag full med uppbyggelse men även full med upplevelser. En dag där gemenskapen och enheten är stor, en dag som utrustar, bygger upp, styrker och utmanar. Men framför allt  – en dag då Jesus får lyftas upp, lovsjungas och äras!

Konferensen äger rum den 6 oktober 2018 i Västerkyrkan i Hässleholm. Temat för konferensen är Närmare.
För barn mellan 4 och 12 år erbjuds ett Barnkalas. Läs mer om det och anmäl HÄR.

Program
9.00 Incheckning och förmiddagsfika
10.00 Närmare Jesus med Marie-Louise Nilsson
12.00 Lunch på stan
13.30 Närmare människor med Kerstin Oderhem
15.000 fika i kyrkan
15.30 seminarier

1 – Närmare Jesus – En bildresa i Jesu fotspår, fotografier från Israel som presetenteras av Göran Nilsson och Evalotta Kjellberg. Göran arbetar som ekonom för EFS Sydsverige medan Evalotta är präst i EFS-kyrkan i Örkelljunga. De båda åker med på en tio dagar lång resa till Israel som medarbetarna i distriktet gör i september. Här delar det med sig om vad man upplevt genom fantastiska fotografier.

2 – Närmare Människor – Ett panelsamtal om den missionella kyrkan som leds av Oskar Arleon. I panelen sitter Marie-Louise Nilsson, Magnus Lennartsson och Anton Flood. Oskar, som är från Helsingborg är en mångsysslare som beskriver sig själv som, bland annat, kommunikatör, föreläsare, kreatör, illustratör skribent och lekledare. Han leder ett spännande samtal där en av våra huvudtalare, Marie-Louise Nilsson (se nedan), Magnus Lennartsson, präst i EFS-kyrkan i Ängelholm samt Anton Flood, präst i Betania Malmö diskuterar kring den missionella kyrkan. Marie-Louise finns med i nyplanteringsarbete i Östersund, Magnus leder en församling som har stor framåtanda men som också har modet att stanna upp och se var man är på väg just nu och Anton är en evangelist ut i fingerspetsarna som har en stor förmåga att möta nya människor.

3 – Närmare Gud – Ett bibelstudium om Guds vision för församlingen med Jonas Hallabro. Jonas arbetar som distriktsföreståndare i EFS Sydsverige och brinner för den lokala församlingen.

17.00 Kvällsmat i kyrkan
18.30 Närmare Gud med Marie-Louise Nilsson

Riktad 2018 kan stolt presentera den första av våra huvudtalare. Ingen mindre än Marie-Louise Nilsson från EFS-kyrkan i Östersund. Marie-Louise kommer från Skåne och har arbetat i EFS-kyrkan i Ängelholm i många år. Hon brinner för den lokala församlingen och har en gåva utöver det vanliga när det gäller att förmedla och inspirera. I Östersund arbetar hon i församlingen men står också mitt i en nyplantering i staden. Hon tänker innovativt och rör sig där människor finns, exempelvis har man ett samarbete med Waynes coffee där man håller sina Alpha-kurser.

 

 

 Riktad 2018 är enormt glada att presentera vår andra huvudtalare nämligen missionsföreståndare Kerstin Oderhem. Kerstin kommer ursprungligen från Örkelljunga och har bland annat arbetat som kaplan på EFS-gården i Åsljunga. Därefter tog hon sina teologistudier vidare och har arbetat som distriktsföreståndare i Sydöstsverige innan hon i höstas tog över som missionsföreståndare för vår rörelse. Kerstin har en förmåga att inspirera samtidigt som hon sprider glädje och kraft på ett sätt som utmanar och lyfter upp.

 

 

Våra större samlingar leds av Jona Albertsson och Sara Engström. De är båda från EFS-kyrkan i Ängelholm och har stor vana att stå på scenen. Båda har teologisk utbildning och tillsammans är de en duo som har djup men som uppenbarligen även har roligt tillsammans, något som smittar av. Jona arbetar som pedagog i Allerums pastorat medan Sara är föräldraledig från sin tjänst som ungdomsledare/musiker i Markaryds församling. Lovsången leds av John Henrysson med team. John har lett ett stort lovsångsteam i över tio år och d har haft möjlighet att spela på många, både små och stora, evenemang. Teamet spelar både nyare och äldre musik i olika tempo. John har en stark förmåga att känna av vad den helige Ande vill i lovsången. Vi ser framemot fantastiska samlingar med ord, musik och kreativitet där den helige Andes närvaro är stor. Malin Jarbo är den som styr upp dessa samlingar tillsammans med hennes man Petter som är tekniskt ansvarig.

Riktad 2018 är otroligt glada över att Café Hembakat från Röke kommer att finnas med på årets konferens! Efter kvällens samling dukas det upp godsaker på hög nivå under ledning av Caarina Persson. Café Hembakat var för första gången med under EFS och Salts årskonferens i Hässleholm där de gjorde stor succé och i stort sett alla konferensdeltagare gjorde ett besök. De har även, glädjande nog, funnits med på alla Riktad-konferenser hittills och så blir det alltså även i år. Alla bakverk är hembakta och man har också tänkt på olika specialkoster. En riktig höjdare – välkomna!

Flera spännande nyheter kommer efterhand att presenteras här under våren – håll utkik!

Priset för dagen är 150 kr och då ingår förmiddags- och eftermiddagsfika samt kvällsmat. Betalning görs till EFS Sydsveriges Bankgiro: 1967900 eller Swish 123 055 3461. Skriv ”Riktad” samt ert namn i meddelandet.

Förnamn

Efternamn

Din epost

Telefonnummer utan bindestreck

Specialkost

Förening

Seminarieval
1 Närmare människor2 Närmare Jesus3 Närmare Gud

Vill du finnas med en stund i arbetet kring värdskap, fika eller kvällsmat. Låt oss veta detta här!

För att anmäla dig till detta läger behövs ditt tillstånd. Genom att anmäla dig och betala avgiften ingår du ett avtal med Salt och EFS om att komma på lägret. Avtalet ger Salt och EFS rätt att spara dina personuppgifter enligt GDPR i syfte att kunna ge dig information om detta läger och kommande liknande verksamhet som Salt/EFS bedömer är i ditt intresse men även för att kunna hålla kontakten med dig. Vi delar även uppgifterna med studieförbunden Sensus/Bilda vid behov. (obligatoriskt)
JaNej

Ditt meddelande

En bekräftelse kommer till dig genast om anmälan gått bra. Tänk på att den kan hamna i skräpposten!

I samarbete med