Lunds pastorat söker samarbetskyrkopräst och komminister till Lunds östra stadsförsamling, Sankt Knut

Om Svenska kyrkan i Lund Svenska kyrkan i Lund med 90 000 invånare har en ung och rörlig befolkning. Pastoratet har sju församlingar som finns i staden och på lundaslätten, sjukhuskyrka, familjerådgivning och diakonicentral samt en kyrkogårdsavdelning och ett kansli. Här finns ca 200 anställda samt en mängd ideella medarbetare, varav drygt 130 förtroendevalda. Kyrkorådet håller samman styrningen och pastoratet leds av domprosten.

Om oss i Lunds östra stadsförsamling
Välkommen till oss på Sankt Knut som är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS. Vi är en del av Lunds östra stadsförsamling som har fyra kyrkor; Stora Råby, Sankt Knut, Maria Magdalena och Sankt Hans. I Lunds östra stadsförsamling möts människor från hela världen. 

Sankt Knuts kyrka är närmare 50 år gammal, men är endast 5 år gammal som samarbetskyrka, vilket gör att samarbetet fortfarande är under utveckling.

Om tjänsten
Vi utlyser en kombinerad tjänst som samarbetskyrkopräst (50%) och församlingspräst (50%). I arbetsuppgifterna ingår bland annat att arbeta med gudstjänster och kyrkliga handlingar, integrationsarbete med nyanlända, barn och familj, konfirmand och ungdomar, samt att vara länken mellan EFS-föreningen och de anställda i samarbetskyrkan.

På Sankt Knut har vi den stora glädjen att kunna erbjuda barnkyrka varannan söndag i terminerna, och mässa med små och stora en gång i månaden. Vi har även babycafé och barnkör och arbetar just nu aktivt med att länka samman de verksamheter som riktar sig mot barn- och familj. 

Språkcaféet är navet i Sankt Knuts integrationsarbete. 

Vi arbetar i team för att skapa delaktighet genom ideellt medarbetarskap i gudstjänster och andra verksamheter, genom EFS och församlingens många ideella grupper.

Vi söker dig som
– Är präst, gärna med erfarenhet av att arbeta i en samarbetskyrka
– Hämtar kraft i tro och gemenskap med Jesus för att ge det vidare i din tjänst
– Har ett tydligt missionsperspektiv
– Gillar att arbeta i team, och kan även arbeta självständigt
– Har erfarenhet av att arbeta med barn, unga och konfirmander
– Är bra på att nätverka
– Uppmuntrar ideellt medarbetarskap
– Lägger ut Ordet så att så väl små som stora får något med sig hem
– Är öppen för att bli medlem i EFS, eller redan är det

Mer om oss:
https://www.svenskakyrkan.se/lund
https://www.svenskakyrkan.se/lunds-ostra-stadsforsamling/sankt-knut-kyrka

För information om våra fackliga företrädare kontakta HR-Assistent Annette Svensson på tel: 046-71 87 02 eller via email till annette.svensson@svenskakyrkan.se

Varaktighet/arbetstid -Heltid, tillsvidare

Lön – månadslön, ange löneanspråk

Ansökan – Sista ansökningsdag 2019-01-26

Kontaktperson – Församlingsherde Lis Carlander, 046-71 87 81

Domprost Bo Sandahl, 046 71 87 52

Ordförande EFS på Sankt Knut – Kenneth Ferm 0733-36 61 13

ww.svenskakyrkan.se/lund

Ansök på denna länk