KALENDER

jul
3
fre
Konfirmationsläger – EFS-gården Åsljunga
jul 3 – jul 25 heldag

Konfirmationsläger EFS-gården Åsljunga.
Läs mer här: https://efssyd.org/konfirmationslager/

jul
19
sön
Blåsarläger – INSTÄLLT
jul 19 kl. 10:00 – jul 24 kl. 18:00

Årets Blåsarläger är inställt på grund av situationen med Covid 19.

aug
5
ons
Light – tonårsläger
aug 5 kl. 14:00 – aug 7 kl. 15:00

Light arrangeras av Salt Sydsverige och är ett toppenläger för dig i årskurs 6-8. Vi får några dagar med möjligheter att lära känna roliga ledare, nya och bra kompisar och Jesus förstås! Vi håller till på Solvik som ligger ett stenkast från EFS-gården i Åsljunga och Åsljungasjön. Skogen har vi också alldeles runt knuten!

Lägret äger rum just innan skolorna börjar efter sommaren, parallellt med barnlägret Sommarsalt.

Våra huvudledare har erfarenhet av att leda yngre tonåringar inom kyrkans verksamhet. De ser till att tonåringarna känner sig trygga. Lägret är alltid Jesusfokuserat och undervisningen är lätt för ungdomarna att ta till sig och som brukar vara fullt med utmaningar. Vi brukar också ta med några yngre ledare, dels för att de ska lära mer men även för att de yngre ledarna är verkligen populära!

Kontakta expeditionen om du har frågor och det är också där man söker bidrag: 0451 38 80 70  eller info@efssyd.org

Anmälan görs här.

Sommarsalt – barnläger
aug 5 kl. 14:00 – aug 7 kl. 15:00

Sommarens stora barnläger på EFS-gården i Åsljunga! Just innan skolorna startas samlas alla barn i ålder årskurs 1-5 till ett sommarläger. EFS-gården ligger vid Åsljungasjön alldeles intill skogen. Lägret har många ledare och barnen är uppdelade i olika grupper med egna ledare men naturligtvis samlas alla barnen till aktiviteter också.

Våra huvudledare har erfarenhet av att leda barn inom kyrkans verksamhet. De ser till att barnen känner sig trygga. Lägret är alltid Jesusfokuserat och undervisningen är lätt för barnen att ta till sig. Lägre är också fullt med utmaningar. Vi brukar också ta med några yngre ledare, dels för att de ska lära mer men även för att barnen brukar älska dessa yngre ledare!

Kontakta expeditionen om du har frågor och det är också där man söker bidrag: 0451 38 80 70  eller info@efssyd.org

Anmälan görs här

aug
16
sön
Årsmöte – EFS-gården Åsljunga
aug 16 kl. 12:00 – 13:00

Årsmöte EFS-gården – tid ännu inte klar.
Läs mer här: http://efsgarden.com/

aug
17
mån
Sommarglöd – dagar för +55 – EFS-gården Åsljunga
aug 17 – aug 20 heldag

Semesterdagar med god mat, gemenskap, utflykter och program. För alla 55+
Värdar: Lisbeth och Roland Davidsson

Läs mer här: http://efsgarden.com/

sep
1
tis
Missionsakademi – fortbildning – Strandhem/Johannelund
sep 1 kl. 08:00 – 09:00
Missionsakademi - fortbildning - Strandhem/Johannelund @ Strandhems folkhögskola

Till hösten startar Missionsakademin på Strandhems folkhögskola, en ettårig högskoleutbildning i teologi och ledarskap i samarbete med Johannelunds teologiska högskola.

Till hösten startar en teologisk högskoleutbildning med fokus på exegetik, mission och ledarskap på Strandhems folkhögskola i samarbete med Johannelunds teologiska högskola. Utbildningen syftar till att rusta människor till tjänst – att vara delaktiga i missionsuppdraget – genom att ge teologiska kunskaper och praktiska färdigheter. Den riktar sig främst till dig som vill förberedas och utrustas för tjänst i Guds rike eller som redan står i en ledaruppgift i en kristen församling/förening (t.ex. lärare, predikant, evangelist, styrelsemedlem)

Det är ett spännande nytt samarbete Kursen är aktuell som fortbildning för präster och medarbetare, och även för dem som står i andra uppgifter eller bara är intresserade av att fördjupa sig. Kursen är upplagd så det går att kombinera med jobb. Sista ansökningsdag till sista juni.

Läs mer i foldern här.

sep
25
fre
Lärjungaskolan träff 1
sep 25 kl. 18:00 – sep 26 kl. 16:00

Lärjungaskolan FÖLJ MIG är för dig som vill lära känna Jesus bättre och komma vidare i din tro. Du får bra undervisning om viktiga delar i livet som kristen och många chanser till samtal o go gemenskap med Jesus och varandra. Dessutom är tanken att du under tiden du går lärjungaskolan får en mentor som du träffar regelbundet och samtalar med för att ta upp funderingar och bli utmanad att ta nya steg i tron.

Du kan gå lärjungaskolan från och med hösten i åk 9. Vi träffas på EFS-gården i Åsljunga fredag kväll till lördag eftermiddag vid tre tillfällen under hösten, och tre under våren. Våren är en fortsättning på hösten, men du anmäler dig till en termin i taget. Ämnen som vi kommer att ta upp är till exempel: Vad står egentligen i Bibeln och hur ska jag läsa den?, Bön, Kristen gemenskap, Att bli mer lik Jesus, Tro och vetenskap, Att berätta om sin tro… och mycker mer!

Träffarna under hösten 2020 för lärjungaskolan kommer att vara:
25-26 september
9-10 oktober
6-7 november

Kostnad: 1050 kr per termin.
Då ingår, kurs, mat och logi! Det går bra att söka bidrag från din lokala församling och även från Salt Sydsverige. Övriga kostnader täcker Salt Sydsverige och studieförbundet Bilda upp.

Frågor: Kontakta Jenny Axell, 070 6074169, eller jenny.axell@efs.nu om du har frågor.

Anmäl här 

okt
2
fre
Livsväg – konfersens för unga vuxna – Uppsala
okt 2 – okt 4 heldag

Livsväg är för dig som är mellan 18 och 35 år. Här har du möjlighet att möta andra i din egen ålder, samtala om livet och tron, äta god mat samt ta del av spännande undervisning och levande gudstjänster.

Läs mer på http://livsvag.efs.nu

okt
4
sön
Mission i Sverige – konferens – Uppsala
okt 4 – okt 6 heldag