Riktad 2023


Datum & Plats

14 oktober, St Matteus kyrka, Malmö

Tema

Kristen i en splittrad tid? Ämnet är svårt men angeläget. Polariseringen och förvirringen, splittringen möter oss i världen men drabbar också oss själva, våra kyrkor och församlingar. Mycket av det som blivit normerande i vårt samhälle är främmande för Bibeln och kyrkans tro och tradition. Det gör det till en kamp att både vara frimodiga och tydliga i tron och att inte förlora kärleken till varken Gud eller någon människa oavsett åsikter.” – Berth Löndahl

Program

10.30 Incheckning öppnar
10.40 Incheckning barn
11.00 Gudstjänst – Berth Löndahl predikar, Hanna Majhag leder lovsång
11.00 Barnmöten börjar
12.15 Lunch på stan
12.15 Hämtning barn
13.15 Lämning barn

13.30 Seminarium I
14.45 Fika
15.30 Seminarium II
17.00 Panelsamtal mellan generationer
18.00 Barnmöten slut
18.00 Kvällsmat
19.30 Mässa – lovsång Johanna Victorén med team, mässa Jonas Nordén, predikan Carl Skarin
19.30 Filmvisning barn

Kostnad

Inklusive kvällsmat & eftermiddagsfika:

  • Vuxen 250 kr
  • Ungdom (13-18 år) 150 kr
  • Barn (4-12 år) 75 kr
  • Familj 600 kr

Anmälan

Anmäl dig här!

Barn

Youngsters kommer till Riktad!

Publicerat av SaltSydsverige.nu Måndag 11 september 2023

Barnmöten med Youngsters från Oasrörelsen, kl. 11-18. Mer info om Youngsters på deras hemsida. Lyssna även gärna på deras musik.

Seminarier

Varje seminarium går två gånger – 13.30 och 15.30, så att man har möjlighet att välja två olika.

Skola & föräldraskap: Att leda barnen i en normlös tidTherése & Per Ewert

Individens frihet och oberoende lyfts ofta upp som det högsta goda i dagens samhälle och skola. Vad händer med våra barn i en sådan miljö? Hur kan vi som föräldrar bäst leda barnen till att bli trygga, empatiska och ansvarstagande individer? Vad säger skolans läroplan om gemensamma normer och värden? Vad är bra ur biblisk synvinkel, vad har gått snett och skulle behöva rättas till? Varför har individens oberoende fått en större roll i skolan än kunskap och gemensam fostran? I föredraget behandlas dessa frågor med fokus på hur vi kan hjälpa våra barn och ungdomar i vår tid. 

Könsdysfori Jovanna Dahlgren

Vad könsdysfori innebär, gängse behandling som barn respektive vuxen, biverkningar och risker med behandlingen, samsjuklighet med neuropsykiatriska tillstånd och identitetskris, samt historisk återblick, aktuell statistik och framtidsutsikter.

Att gå dit Han kallarFrida Thornell

Osäker, otålig och ibland med frågan ”är det värt det?”, har Gud lett genom äventyr och utmaningar. Det har inte alltid varit enkelt – men det är värt det! Ett personligt seminarium om min resa och missionskallelse i Sverige och till andra sidan jorden. En inspiration för dig att lyssna in Guds kallelse i ditt eget liv!

Kristen i handlingSalt Sydsveriges styrelse

Tar upp handling för egen uppbyggelse – med fokus på bön, och handling för andras uppbyggelse – med fokus på församlingsliv.

Medverkande

Berth Löndahl

Kyrkoherde em. i Bunkeflo, Malmö. Författare, skribent och redaktör för SPT (Svensk Pastoraltidskrift). Ledamot för Frimodig kyrka i Svenska kyrkans kyrkomöte och kyrkostyrelsen på nationell nivå.

Therése & Per Ewert

Therése Ewert är gymnasielärare i sv/re, samtalsterapeut och arbetar inom socialtjänsten som arbetskonsulent. Per är fil dr i Sveriges sekularisering och individualisering, samhällsdebattör och direktor för tankesmedjan Claphaminstitutet. De har fyra barn i åldrarna 14-22 år och bor i småländska Forserum. 

Jovanna Dahlgren

Expert inom könshormonbehandling. Ordförande för Kristna Läkare och Medicinare i Sverige och författare till flera policydokument om könsdysfori. Professor i pediatrisk endokrinologi vid Göteborgs Universitet samt överläkare i barnendokrinologi, diabetes och obesitas vid Drottning Silvias Barnsjukhus.

Frida Thornell

Frida Thornell kommer till Riktad!

Publicerat av EFS Sydsverige Måndag 18 september 2023

Frida Thornell har med sin man Andreas och deras tre barn under tio år bott och arbetat som missionärer i östra Afrika. Främst har de arbetat med onådda folkgrupper, människor med muslimsk bakgrund och församlingsplantering. Nu arbetar hon på EFS Sverigeavdelning.

Salt Sydsveriges styrelse

Häng på i gemenskapen! Salt Sydsveriges styrelse håller seminarium på Riktad!

Publicerat av SaltSydsverige.nu Måndag 25 september 2023

Styrelsen består av Miriam Engström, Daniel Göstasson, Ellen Jensen, Linnéa Bjerle, Axel Hörestrand, Hanna Trulsson, Theo Magnusson och Ella Hedström.

Oscar Arleon

Oskar Arleon är en kreativ tv-makare och underhållare från Helsingborg med en stor nyfikenhet på människor. Barnfamiljer kan känna igen honom från SVT Barn där han programleder och ligger bakom tittarsuccéer som ”Kokobäng” och ”Borta bäst”. 

Carl Skarin

Gör som Carl Skarin: kom till Riktad den 14 oktober!

Publicerat av EFS Sydsverige Tisdag 5 september 2023

Carl är präst i EFS-kyrkan i Ängelholm och har sedan en missionsresa till Sydskåne i unga år fått ett hjärta för Skåne. Han är övertygad om att hoppet för vår tid finns i mötet med den uppståndne Kristus, och att vägen dit alltid är mer fascination över Bibelns ord, inte mindre. Utöver det menar han att norrländsk trallpunk också kan skänka en smula livsglädje och kampglöd.

Lunchtips

Tips på lunchöppna restauranger i närheten av S:t Matteus kyrka.

Övrigt

Riktad är EFS i Sydsveriges årliga konferensdag. Längtan är att det skall vara en dag av gemenskap och glädje, som styrker och utrustar. Och framför allt  – en dag då Jesus får lyftas upp och äras! Temat och platsen för konferensen varierar varje år och den är öppen för alla.

Riktad arrangeras i samarbete med Salt Sydsverige och Sensus.