februari 23, 2018

Glimma musikcafé – Glimåkra

När:
mars 17, 2018 kl. 18:00 Europe/Copenhagen Tidszon
2018-03-17T18:00:00+01:00
2018-03-17T18:15:00+01:00
Var:
Glimåkra folkhögskola
Gamla Sibbhultsvägen 5
280 64 Glimåkra
Sverige

Glimma Musikcafe

är ett helt nytt koncept, som vi är mycket glada för att presentera. Det lokala bandet – Glimstones spelar låtar du känner igen, ibland tillsammans med någon gästartist.

Nyhet i Glimåkra vill avdramatisera det andliga samtalet, där samtalet kring existentiella frågor finns mitt i en konsert med rocklåtar och ballader mm.

Inspirationen till detta har vi bl.a. hämtat från TV, som förra året sänt programmet:

Jakten på Gud

och Anna Lindmans program:

Vad är meningen med livet?

Agneta Sjödin, Dani Saucedo m.fl. pratar öppet tro och andlighet i olika intervjuer.

Clas Malmberg sitter och samtalar en längre stund om andlighet och existentiella frågor med Helle Klein, i ”Malou efter 10”.

Sverige har de senaste 10 – 20 åren genomgått en positiv attitydförändring till frågor om andlighet och tro. En ofta förekommande allmän kommentar är:

”Jag är inte religiös, men jag tror på något större, en högre makt.”

I media kunde man för en tid sedan höra, att sedan 90-talet har antalet unga som lider av psykisk ohälsa tredubblats och självmorden hos dem mellan 16 och 24 år nått den högsta nivån på 25 år.

När man hör detta, vill vi med all kraft och tillgängliga resurser skapa ett forum där vi  öppet kan samtala kring tro och existentiella frågor. Vem är jag och varför finns jag här? Vi når inte alla svaren, men kanske kan vi bidra till att någon mår lite bättre.

Många kan uppleva en ovana och lite ”skämmigt” att prata om livet, tro och existens, men låt oss hjälpas åt, ställa frågor och dela erfarenheter.

Visst, mycket ont görs inom den extrema religionen och politiken, men då används den som ett verktyg för att utöva makt och förtryck, och inte till goda krafter som: ”Vad du vill att andra ska göra mot dig, skall du göra mot dem”.

”Du är inte ensam – det finns en högre makt som tänker på dig!

Välkommen till en kväll  – på dina villkor!